Gyakori kérdések

Terhesség alatt szabad hordani Mbt cipőt?

Az Mbt- t terhesek számára prevencióként ajánlhatjuk, a testtartás optimalizására, a derékfájás, az ízületi fájdalmak csökkentésére, valamint a lábboltozat süllyedését is megelőzhetjük a használatával. A helyes medencehelyzet megéreztetése ésés fenntartása kítűnően alkalmas a gátizomzat észrevétlen edzésére. Ezzel megkönnyíthető a természetes szülés folyamata is. Az Mbt használata a kora terhességtől ( 1. trimesztertől ) hozzájárul ahhoz, hogy gyermekvállalás után a kismama megtarthassa szerveinek és mozgatórendszerének tökéletes működését és regenerálódását. Nem ajánlott az Mbt használatának elkezdése a 3. trimesztertől és ikerterhesség esetén. Veszélyeztetett terhesség esetén pedig egyáltalán nem javasoljuk.

Mennyire tartós az Mbt lábbeli?

Az Mbt elsősorban nem azárt kerül annyiba, amennyibe kerül, mert örökké tart. Teljesen nyilvánvaló, hogy az Mbt- ben gördölünk, ezért nincsenek azok a durva talajjal való ütközések, mint a normál cipőben. Ha az Mbt-t, úgy használjuk, ahogy a szaküzletben megtanítják, akkor nagyon-nagyon sokáig tart. Ami az élettartamát csökkentheti az a nem megfelelő használat, és ha az első pár Mbt-nket, az eddig használt 6 pár cipő helyett használjuk. Az is fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk az ápolására.

Mindenki meg tudja tanulni az Mbt lábbeli használatát?

Eddig mindenki meg tudta tanulni, és bármikor be lehet jönni, gyakorolni.

Miért nem szabad egész nap hordani elsőre?

 A technológia olyan izmokat fog aktivizálni, amelyeket hagyományos cipőben nem megfelelően használunk, ezért a rég nem megfelelően használt izmokat nem terhelhetjük meg azonnal egy egész napos viseléssel. Fontos, hogy türelmesek legyünk, mert ezeket az izmokat elő kell készíteni pár napig, hogy később képesek legyenek a hosszú távú Mbt- ben való járásra, ha el is fáradnak ki lehet pihenni.

Miért megy össze tőle a lábam?

Ha eddig egy olyan rendszerű cipőt használtunk, amiben a talpizmok munkája korlátozott volt, akkor teljesen logikus, hogy lépés közben az egész testsúlyunkkal egy pici felületet terhelve, egy idő után szétterülhet a lábunk, megsüllyedhetnek a boltozatok. , ami hossz- és keresztirányú méretváltozással jár.  Ahogy az Mbt-t viseljük, azonnal aktivizálja a talpizmokat, ezen izmok megerősödve, ha az elváltozások még nem csontosodtak, egyre jobban képesek elviselni a testsúlyunkat, törekedve a fiziológiás helyzetek visszaállítására. Ha megemelkedik a haránt és a hosszanti boltozat, az mindenképp a láb méretcsökkenésével jár.

Mi az a minimális hordási idő, amivel változást érhetek el?

Az Mbt hordása mindenféleképpen hatással lesz a mozgatórendszerünkre. A hatékonysága természetesen attól függ, hogy mennyit hordjuk. Alapvetően három fázist különböztethetünk meg.

  1. Nagyon keveset hordjuk, ezzel lelassíthatunk egy leépülési folyamatot.
  2. Megállíthatunk egy leépülési folyamatot.
  3. Visszafordíthatunk egy leépülési folyamatot.

Átlag 6 óra aktív viselés javasolt.

Biztosítunk e cserecipőt a javítás idejére?

Nem tudjuk megoldani. Nincs megfelelő készlet TESZT lábbeliből. Egészségügyi szakemberek egybehangzó véleménye, hogy naponta kellene váltogatnunk lábbelinket. Ezért javaslom, fontolja meg egy másik Aktív lábbeli vásárlását, hogy lába higiéniájáért is tegyen. Ezzel hozzájárulhat lábbelije élettartamának meghosszabbításához.